יום רביעי, 18 ביולי 2012

התנדבות לצה"ל


התנדבות לצה"ל למקבלי פטור משירות צבאי
שירות בצה"ל הוא אמנם אלמנט חשוב מאד לרוב אזרחי ישראל, ואנשים רבים מודדים איכויות של אדם זה או אחר על פי תפקידים שעשה בצבא. יחד עם זאת, לא כולם יכולים לשרת כיום בצבא. קיימות אוכלוסיות שונות המקבלות פטור משירות צבאי בהתאם לחוק שירות חובה. אלה הם בנים ובנות דתיים, בני העדה הערבית, מוסלמים ונוצרים וכן אנשים בעלי מוגבלויות שונות. אם קבלתם פטור מסיבות שונות ואתם מעוניינים להתנדב לשירות הצבאי עליכם לגשת ללשכת הגיוס הקרובה לביתכם ולפנות לאחראי מתנדבים שבמקום ולהגיש טופס בקשת התנדבות.
מה קורה לאחר הגשת הבקשה להתנדב לצה"ל?
התנדבות לצה"ל איננה המתקבלת באופן אוטומטי ויש לעבור מספר שלבים כדי שההתנדבות תאושר על ידי הגורמים המוסמכים לכך. יש לעבור מבחנים פסיכוטכניים, ראיון אישי, ועדה רפואית, אימות נתונים וכדומה. בסיום ההליכים הללו מועבר תיק המתנדב לבדיקה. התיק מועבר לגורם רפואי מוסמך על מנת שיאשר את התקינות הרפואית של המתנדב ובמידה ואושר במסגרת זו מוזמן הנער לוועדת המתנדבים. המתנדב יישלח למלא שאלון העדפות ששם ידרג את התפקידים הצבאיים שירצה לעשות במידה ויתקבל. במסגרת הזימון לוועדה יוחלט גם לגבי מועד הגיוס שלו וחודש לפני הגיוס יוזמן לראיון לגבי העדפותיו לשירות הצבאי שלו.


התנדבות לצה"ל – תהליך הגיוס
על המתנדב להגיע ללשכת הגיוס הקרובה למקום מגוריו שמשם יצא באוטובוס לבסיס מיטב (קליטה ומיון לשעבר) כדי להתחייל – קבלת מדים, חיסונים וכדומה. יום לאחר ההתחיילות יתייצב המתנדב בצריפין בבה,ד 7 כדי לעבור השתלמות מתנדבים בת 5 ימים שמחליף את הטירונות של כלל חיילי צה"ל. בסוף השתלמות ישבע המתנדב לצה"ל  בנוכחות הוריו וקרוביו ויוצב ביחידה המיועדת לו.
התנדבות לצה"ל - זכויות המתנדבים
המתנדבים זכאים לכמה זכויות, וביניהן – פטרו משמירות או מתורנויות כל שהן, שירות קרוב לבית אם אפשרות ללינה בבית בכל לילה, אלא אם מתקבל אישור חריג לבקשת החייל המתנדב, טיפולים רפואיים יעשו במסגרת קופת החולים של המתנדב ולא המסגרת משרד הביטחון. התנדבות לצה"ל מאפשרת גם למי שהצבא לא גייס בתהליך הרגיל, לקחת חלק ולשרת את המדינה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה