יום שלישי, 7 במאי 2019

קיזוז הפסדים


חישוב המס עבור בעלי עסקים מורכב, וכולל בין היתר התייחסות גם להפסדים
כאשר מגיעה התקופה בשנה בה יש לחשב את המיסים אשר כל בית עסק צריך לשלם, יש לקחת בחשבון הן את הכנסות העסק והן את ההפסדים שלו. הפסדים הנובעים מפעילות בית העסק או משלח היד הינם הפסדים מוכרים, או הפסדים שניתן לקזז בסוף השנה. את ההפסדים הללו מחסירים מן הרווחים של בית העסק, ולאחר מכן משלמים מיסים רק על הרווח נטו.
סעיף 28 לפקודת מס הכנסה מפרט את מנגנון קיזוז ההפסדים, וחשוב להבינו
·       הכנסות מחויבות במס: ראשית, יש להבין כי כלל התהליך רלוונטי אך ורק לבתי עסק בהם ישנן הכנסות מחויבות במס, אשר מהן מקוזזים לאחר מכן ההפסדים. בעלי מקצוע פטורים ממס או בתי עסק בעלי הכנסות פטורות ממס לא יכולים לקזז מהן את ההפסדים, והטיפול ברווחים מסוג זה מתבצע בצורה שונה. כמו כן, הפסדים אשר נובעים משימוש במבנה מסוים מטופלים בצורה שונה, וגם דרך ההתייחסות אליהם מפורטת בחוק.
·       קיזוז הפסדים מן ההכנסות: ההפסדים הניתנים לקיזוז הינם הפסדים הנוצרים מעסק או ממשלח יד בשנת מס מסוימת. לאחר קיזוז ההפסדים מן הרווחים, בעל העסק ישלם מיסים רק בעבור הרווחים נטו. המשמעות בסופו של דבר הינה כי בעל העסק ישלם מיסים נמוכים יותר, וכך בעצם יגדיל את רווחיו.

ניתן להעביר קיזוז הפסדים לשנת המס העוקבת, תחת תנאים מסוימים
כאשר לא ניתן לקזז את כלל ההפסדים מן ההכנסות של העסק בשנת מס מסוימת, ניתן להעביר אותם לשנה שאחרי, כאשר הקיזוז בהפסדים שנת המס העוקבת יתבצע כנגד הכנסה מעסק או ממשלח יד או כנגד רווח שנוצר בעקבות מכירת נכס ששימש לפעילות העסקית. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה